Den bedste dag i Olli Mäkis liv


2017
5
Sep

Længde: 92 min
Premiere: 2017

DEN BEDSTE DAG I OLLI MAKIS LIV var et hit på Cannes Film Festival, hvor den vandt den eftertragtede jury-pris Un Certain Regard i 2016, som kun gives til film med særlig originalitet. De udenlandske anmeldere på Cannes var vilde med den – og det samme er vi! Baseret på den sande historie om finske bokser Olli Mäki, der i 1962 kæmpede om mesterskabstitlen ved verdensmesterskabet i letvægtsboksning. Historien om Olli Mäki er en fortælling om et lands håb og drømme, der hviler på én mands skuldre. For at vinde titlen skal Olli koncentrere sig om sin træning og sin vægt, og hans sejr over den (ellers ubesejrede) amerikanske bokser Davey Moore forventes allerede af alle. Olli selv distraheres imidlertid i tiden op til den store kamp, da han forelsker sig i den smukke Raija.

Action
Instr: Juho Kuosmanen
Medv:
Jarko Lathi
Eero Milanoff
John Bosco Jr.
Oona Airola

Manchester by the sea


2017
3
Okt

Længde: 137 min
Premiere: 2017

Lee Chandler arbejder som vicevært i det vinterkolde Boston. Han er en knuget mand, der helst ikke lukker andre ind i sit liv. Men da hans storebror Joe dør, bliver Lee tvunget til at tage sig af sin nevø, teenageren Patrick. Rollen som onkel og værge passer meget skidt til Lee, ikke mindst fordi den river op i mindet om en tidligere sorg, som tynger hans indebrændte sjæl.

Action
Instr: Kenneth Lonergan
Medv:
Casey Afleck
Michelle Williams
Lucas Hedges


Sparrows


2017
1
Nov

Længde: 99 min
Premiere: 2016

Den 16-årige dreng Ari bor sammen med sin mor i Reykjavik, men sendes til en flække ved vestfjordene for at bo hos sin alkoholiserede far. Aris anstrengte forhold til sit nye hjem bliver ikke bedre af, at barndomsvennerne i området har forandret sig. Men Ari indser efterhånden, at han bliver nødt til at finde sin plads i det fremmede miljø og skabe sig en tilværelse som voksen.

Action
Instr: Runar Runarsson
Medv:
Atli Oskar Fjatlarson
Rakel Björk Björnsdottir
Ingvar Eggert


Hermelinen


2017
30
Nov

Længde: 98 min
Premiere: 2016

Michel Racine er den strenge og upopulære retsformand for nævningeretten i Saint-Omer. Konen har sat ham på porten, og på dagen for det retsmøde, hvor en ung mand står anklaget for at have sparket sit spædbarn ihjel, plages Racine desuden af influenza. Et velkendt ansigt blandt de udpegede nævninge får dog Racine til at live op: Den danske narkoselæge Ditte, som han nærer stærke følelser for.

Action
Instr: Christian Vincent
Medv:
Fabrice Luchini
Sidse Babett Knusaen
Eva Lallier


Leviathan


2018
8
Jan

Længde: 140 min
Premiere: 2015.

Kolyas hus er eksproprieret mod hans vilje. Lillebyens almægtige borgmester vil for enhver pris bygge et prestigefyldt center, og bruger alle midler for at knække Kolya, hvis hidsighed ikke bliver mindre af at bunde vodkaflasker. Kolya er på et nulpunkt og bevæger sig hastigt mod minusskalaen!

Action
Instr: Andrej Zvjagintsev
Medv:
Aleksej Serebrjakov
Roman Madjanov
Jelena Ljadova
Vladimir Vdovitjenkov

Arrival


2018
6
Feb

Længde: 116 min
Premiere: 2016

Menneskeheden er i vildrede, da tolv ufoer besøger tolv steder på planeten Jorden på samme tid. For hvad vil de fremmede væsener os? Bringer de krig? Fred? Lingvisten Louise Banks tilkaldes i håb om, at hun kan knække koden og kommunikere med rumvæsenerne på deres abstrakte sprog. Men tiden er knap, og ikke alle regeringer har tålmodigheden til at være positive over for det, de ikke forstår.

Action
Instr: Denis Villeneuve
Medv:
Amy Adams
Jeremy Renner
Forest Whitaker


Ixcanul


2018
28
Feb

Længde: 93 min
Premiere: 2016

På kanten af en endnu aktiv vulkan i Guatemala forberedes der bryllup for den 17-årige Maya-pige Maria. Hendes forældre har lovet hende væk til kaffeplantagens tilsynsførende, Ignacio, men Maria har ikke tænkt sig at affinde sig med sin skæbne. Hun stikker af og møder Pepe, en ung kaffeskærer, der planlægger at emigrere til USA. Men efter en kort affære præget af tomme løfter og hemmelige møder, forsvinder Pepe ud af hendes liv. Der er få hvide pletter tilbage på det filmiske landkort, men Jayro Bustamantes film indfanger en af dem – med en æggende historie fortalt i suverænt stemningsfulde billeder.

Action
Instr: Jayru Bustamente
Medv:
Maria Telón
Maria Mercedes Cory
Justo Lorenzo


Vinden som ryster kornet


2018
22
Mar

Længde: 127 min
Premiere: 2007

Instruktøren Ken Loach, kendt for at stille sig på de svages side og engagere sig med vrede og bitterhed i kampen for retfærdighed, udvider her sit fokus. Filmen handler om IRAs guerillakrig mod England i begyndelsen af 1920erne. Vi følger de to irske brødre, Damien, der egentlig er på vej til England for at arbejde som læge og undgå konflikten med England, men som skifter mening og bliver tilbage i Irland for at tage kampen op med våben, og den anden bror Teddy, der allerede tidligere har været engageret i modstanden. I 1922 indgår London og Dublin en fredsaftale, som Damien og Teddy ser helt forskelligt på. Damien, der var pragmatiker, er nu blevet en uforsonlig idealist, og Teddy går nu ind for en pragmatisk løsning. Det kommer til en konfrontation mellem brødrene, og man forstår hvilke omkostninger, politisk engagement kan have.

Action
Instr: Ken Loach
Medv:
Cillian Murphy
Padraic DelaneyEn due sad på en gren og funderede over tilvær..

2018
16
Apr

Længde: 101 min
Premiere: 2015

Sam og Jonathan er omrejsende sælgere i spøg og skæmt. Deres afsætning af grinepuder, latexmasker og vampyrgebisser er dog forsvindende lille, og de to herrer ser heller ikke ud til at have smilet i årevis. På deres tur rundt til diverse skyldnere møder duoen en broget række eksemplarer af homo sapiens, som alle må forholde sig til hverdagens mere eller mindre absurde genvordigheder.

Action
Instr: Roy Andersson
Medv:
Holger Andersson
Nils Westblom