Springtur i Toscana


2018
6
Sep

Længde: 118 min
Premiere: 2016

Filmen følger Beatrice, som er patient på institutionen Villa Biondi. Hverdagen på bostedet er stille og kedeligt for den selvoptagne, snakkesagelige kvinde. Lige indtil den unge Donatella flytter ind. Beatrice ser det som en mulighed for noget nyt og spændende, men Donatella vil helst være fri for hendes selskab. Alligevel bringes de langsomt ind i et usædvanligt venskab, og da de pludselig er uden opsyn, tager Beatrice chancen for at stikke af med Donatella. Sammen tager de på en rejse for at finde lykken.

Action
Instr: Paolo Virzi
Medv:
Valaria Bruni Tedeschi
Micaela Ramazzotti
Valentina Carnelutti


Aquarius


2018
1
Okt

Længde: 142 min
Premiere: 2017

Den brasilianske musikkritiker Clara overlevede som ung brystkræft ved at få fjernet sit ene bryst. Nu er hun 65 år gammel, enke med tre voksne børn og eneste tilbageværende beboer i boligkomplekset Aquarius, som et boligselskab er ved at opkøbe. De mangler bare at overtale Clara til at fraflytte sin lejlighed, og da de tager ufine metoder i brug, begynder Clara at slå fra sig.

Action
Instr: Kleber Mendonça Filho
Medv:
Sonia Braga
Maeve Jinkings
Irandhir Santos


Nocturnal Animals


2018
30
Okt

Længde: 115 min
Premiere: 2017

Filmen handler om Susan Morrow, en succesrig men ulykkelig galleriejer. Ægteskabet med den flotte, fjerne forretningsmand Hutton er køligt og uden kærlighed. En dag modtager Susan en roman, der er skrevet af hendes eksmand Tony, som hun forlod for 20 år siden. Bogen er en voldsom fortælling om en brutal gerning, der fører til nådeløs hævn. Selvom Susan ser romanen som en besk kommentar til deres tidligere ægteskab, kan hun ikke lægge den fra sig og kommer tættere og tættere på den uundgåelige, udslettende slutning.

Action
Instr: Tom Ford
Medv:
Amy Adams
Jake Gyllenhaal
Michael Shannon


Loveless


2018
28
Nov

Længde: 127 min
Premiere: 2017

Filmen handler om Zhenya og Boris, der står midt i en ond skilsmisse, præget af vrede, frustration og beskyldninger. Forældrene har fundet en ny partner hver og vil gerne starte forfra med deres nye tilværelser. Samtidig er begge villige til at opgive deres 12-årige søn Alyosha. Da sønnen en dag er vidne til et ubarmhjertigt skænderi, vælger han at stikke af fra elendigheden.

Action
Instr: Andrey Zvyagintsev
Medv:
Maryana Spivak
Aleksey Rozin
Vavara Shmykova


Vinterbrødre


2019
7
Jan

Længde: 93 min
Premiere: 2017.

Filmen udspiller sig en kold vinter på et øde kalkværk et sted i Danmark. Omgivet af sneklædt natur følger vi arbejdernes hårde arbejde, rutiner og liv på værket og i minen. Fortællingen fokuserer på den yngste af to brødre, der gør hvad han kan for at blive holdt af. Han tjener lidt ekstra ved at sælge hjemmebrændt, og da han forelsker sig i en pige på værket afføder det kun yderligere problemer. Det er et beskidt og råt drama, hvor der også er plads til absurd humor. Et på én gang drømmende og jordbundent univers af mænd, der slider uden at komme nogen vegne.

Action
Instr: Hlynur Pálmason
Medv:
Elliot C. Hove
Simon Sears
Lars Mikkelsen


The Assassin


2019
29
Jan

Længde: 106 min
Premiere: 2016

En asiatisk western med en kompliceret historie om en smuk lejemorderske, trænet i kampkunst og snigmord af sin tante, Nonneprinsessen, der er knyttet til de kejserlige kredse. Lejemordersken anfægtes imidlertid i stigende grad af de drab, hun sættes til at udføre, og som er et kejserligt redskab til at regulere korruption og oprørstendenser. Alene den centrale figurs anfægtelser bryder med den klassiske kung-fu-films klicheer – sigende nok starter filmen i sort-hvid, men glider så over i farver som en filmisk illustration i opbruddet af de klare grænser mellem godt og ondt, rigtigt og forkert. Imidlertid er også de klassiske kampscener nedtonede til fordel for portrættet af en fjern tid, dens stil, omgangsformer og ritualer, der på forunderligvis samtidig gør filmen vedkommende og moderne. Det er en sjældent smuk film, der blev kåret til bedste udenlandske film i Storbritannien i 2015.

Action
Instr: Hou Hsiao-hsien
Medv:
Shu Qi
Chang Chen
Zhou Yun


Patriarken


2019
27
Feb

Længde: 103 min
Premiere: 2017.

Vi er i New Zealand i begyndelsen af 1950-erne, og vi følger to store maorifamilier, som af ukendte årsager ligger i strid med hinanden. Alle familiemedlemmer arbejder som fårehyrder for de hvide storbønder, og både i skolen og i en retssalssekvens i filmen, oplever man, hvor undertrykt en position New Zealands oprindelige befolkning endnu befinder sig i. Familierne er udpræget patriarkalsk styret. Mahana-familiens yngste søn, der er filmens sympatiske oprører, lider under både samfundsundertrykkelsen, men endnu mere under familiestridighederne og den traditionelle bedstefars dominans i familien. Det er da også ham, der finder et gammelt fotografi, der måske kan forklare den årelange strid mellem egnens dominerende fårehyrdefamilier. Filmen viser de samfundsmæssige vilkår og blotlægger konflikterne og fører os frem mod forsoning og moderne regelsæt. En dejlig film .

Action
Instr: Lee Tamahori
Medv:
Temuera Morrison
Akuhata Keefe
Regan Taylor


The Lost City of Z


2019
18
Mar

Længde: 141 min
Premiere: 2017

Filmen er baseret på en virkelig historie om Percy Pawcett, som i begyndelsen af det 20 århundrede foretog adskillige ekspeditioner ind i Amazons jungle. Han blev sendt afsted for at kortlægge grænsen mellem Bolivia og Brasilien, men bliver optaget af at finde en tabt civilisation. Han er en mand, der vil det umulige, og som hele tiden drages mod ”det vilde”. Han kan ikke blive hjemme, da han føler sig mere hjemme i naturen end i civilisationen. Billederne af Amazonas grønne jungle er betagende smukke og langt mere dragende end de mørke farver hjemme i England. Det er en film, som handler om offervilje og menneskets konstante behov for at udforske det uudforskede og besættelse som drift. Der spilles kompetent, og man er med på alle de dragende rejser.

Action
Instr: James Gray
Medv:
Charlie Hunnam
Robert Pattison
Sienna Miller


En fantastisk kvinde

2019
11
Apr

Længde: 104 min
Premiere: 2017

Bemærk: Generalforsamling kl. 19:00. Filmen vises kl 20:00

Marina, der er servitrice og drømmer om at blive sangerinde, har et smukt og varmt kærlighedsforhold til den 20 år ældre Orlando. Efter den hede nat efter hendes fødselsdagsfest, dør han, og så begynder den virkelige film. Orlandos kone og familie vil på ingen måde acceptere den transkønnede Marina, som de på enhver måde forsøger at få ud af deres familie. Men hun er en fantastisk kvinde, der kæmper og nægter at være offer. Hun rejser sig og vil vise, at hun har ret til det liv, som hun kalder sit. Det er en stærk og anderledes film – både afsindig i sit nærmest magiske billedsprog og vild og modig, når vi bliver et med Marina. Manuskriptet fik en sølvbjørn i Berlin i 2018 og blev bedste udenlandske film ved Oscar 2018. Det er også en fantastisk film.

Action
Instr: Sebastián Lelio
Medv:
Daniela Vega
Francisco Reyes
Luis Gnecco